Boulevard National blikt terug op succesvolle 2e editie

02-06-2018

De modewijk, oftwel de straten rond het Modemuseum zoals de Nationalestraat en Kammenstraat blikken terug op een succesvolle 2e editie van het straatfestival Boulevard National. En met een aanpassing deze keer: het werd een festivaleditie. 7 podia werden doorheen de modewijk geplaatst waarop ongeveer 100 dj's voor muziek zorgden. De podia werden gecureerd door influencers uit de Antwerpse party- en musicscene zoals Flat A, POTS, Mint, Osei Bantu, Fish&Chips en Union Live. De muziek zet zich bij het schrijven van dit persbericht nog even voort tem 22:00 en wordt daarna terug opgestart in verschillende indoor locaties, de zogenaamde afterparties.


Murgaparade Dankzij CoSTa (het cultureel centrum van de Sint-Andrieswijk) werden de straten extra opgefleurd met een heuse murgaparade. Internationale muzikanten trokken doorheen de straten van de modewijk en brachten met kleur, dans en percussie een performance waarbij het enthousiasme vanaf spatte. De hele optocht cumuleerde in een reeks extra optredens op de Sint-Andriesplaats die voor deze gelegenheid kon genieten van passende Latijns-Amerikaanse ritmes.
Winkels noteren goeie resultaten


Ook de winkels pakten uit met allerlei initiatieven. Cosplayers (verkleed in personages van bekende films en games) in de Kammenstraat, hapjes en drankjes voor de klanten, barbecue's in de Nationalestraat.. De diversiteit en creativiteit van de modewijk werd nogmaals onderstreept en vertaalde zich in goeie verkoopcijfers. En met de zon op de weerkaarten van morgen belooft deze trend zich voort te zetten voor de maandelijkse koopzondag (3 juni).


Stories kunstroute Ook de kunstliefhebbers kunnen dankzij de STORIES kunstroute morgen nog in de Kammenstraat en Nationalestraat terecht. De expo, die gecureerd wordt door Collectiv National, zal tot en met morgen te zien zijn in meer dan 40 etalages doorheen de modewijk.


Boulevard National is een organisatie van de handelaarsvereniging Quartier National, CoSTa, Medianatie, Antwerp Retail, Collectiv National, CityHappyning en vele partners. Ondersteund door Stad en District Antwerpen.